Jouw lat omlaag!

Je zou toch gelukkiger moeten zijn?

Je hebt tenslotte alles goed voor elkaar. Een baan, lieve vrienden en familie om je heen. Toch ben je ontevreden door de druk die jij jezelf oplegt. Laat 2021 een ander jaar worden!

Een van mijn klanten werd in 2020 iedere ochtend wakker met gedachten over werk. Ze voelde zich zo verantwoordelijk voor haar taken dat ze er dag en nacht mee in haar hoofd zat. Ze stond ermee op en ging ermee naar bed. Elke keer maar dezelfde film in haar hoofd. Ze was hele dagen aan het rennen en vliegen, sloeg haar pauzes over. Haar werk voelde nooit als ‘af’ en hoewel ze werk had wat ze kon uitbesteden, wilde ze het liever in eigen hand houden. In haar sociale leven wilde ze altijd een goede vriendin zijn. Dit was ze in de basis natuurlijk al lang maar ook hier maakte haar hoge eisen het haar ontzettend lastig. Wanneer ze wegreed bij vrienden twijfelde ze of ze wel een goede indruk had achtergelaten.

Door alles wat zij van zichzelf moest, lukte het haar niet om te ontspannen in vrije tijd. Daarnaast had ze een ontzettend kort lontje in contact met haar partner terwijl hij juist zo zijn best deed om haar te steunen. Als psycholoog werkte ik onder andere met haar aan haar zelfbeeld. Ze leerde zichzelf te waarderen om andere redenen dan haar prestaties en resultaten. Daardoor lukte het haar al gauw om afscheid te nemen van haar hoge eisen.

Nu plant ze structureel tijd voor zichzelf, geeft haar grenzen aan zonder schuldgevoel en delegeert haar taken. Dit zorgt voor meer rust gedurende de dag en tevredenheid aan het einde van de dag. Haar 2021 wordt hoe dan ook beter dan het afgelopen jaar.    

Herken jij jezelf ook in de onrust, het continu in je hoofd bezig zijn met alles wat je nog moet doen en het twijfelen over jezelf? Wil jij ook alles zo goed mogelijk doen en loop je daarin voorbij aan jezelf?

Klik dan hieronder voor de oplossing zodat ook jij 2021 in kan met een gevoel van rust en tevredenheid.

Nieuwjaarsactie “Jouw lat omlaag” – Lian Mutsers

Bron: Nieuwsbrief – Lian Mutsers Praktijk voor Psychologie & Coaching, Meesterbakxstraat 6, 5688SZ Oirschot, Nederland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *